Män har stora möjligheter att förbättra kvaliteten på sina spermier, och därigenom öka sannolikheten för en graviditet. Män bör ta till sig dessa tio tips:

  1. Undvik alkohol: Även små mängder alkohol minskar antalet spermier.
  2. Rökning: Sluta! Nikotin förstör inte bara blodkärlen, utan även din plånbok. Rökning minskar antalet spermier och deras rörlighet.
  3. Använd inte droger: Även små mängder av droger som cannabis skadar spermierna. Så, om du vill bli pappa, håll fingrarna borta från droger.
  4. Miljögifter: bekämpningsmedel, insektsgifter, tungmetaller och kemikalier skadar DNA:t. Håll dig borta!
  5. Slappna av och undvik stress: Känslan av trötthet och stress av jobbet får dig att tappa intresset för sex. Det betyder inte att du ska säga upp dig från ditt jobb ännu, men kanske kan du anta en mer avslappnad attityd.
  6. Sex på morgonen: Den bästa tiden för samlag är på morgonen. Studier har visat att spermieantalet är högre på morgonen än på kvällen.
  7. Diet och bantning: Om du försöker gå ner i vikt, gå inte till ytterligheter. Att undvika snabba kolhydrater, vitt mjöl och socker i kosten är bra. Men proteiner, aminosyror, vitaminer och spårämnen är nyckeln till utveckling av spermier.
  8. Cykling: Välj en annan sport. Att sitta på en cykelsadel leder till förhöjda temperaturer och ökat tryck på de känsliga delarna i den manliga anatomin. Motion är bra – men cykling är inte det bästa valet när du och din partner vill bli gravida.
  9. Mobiltelefoner: Det är ok att använda telefonen, men inte att ha den i fickan. En ungersk studie har visat att män som har sina telefoner påslagna i fickan, bevisligen har betydligt färre spermier i ejakulatet.
  10. Komplettera din kost med de viktigaste spårämnena, aminosyrorna och antioxidanterna. Hur dessa effektivt kan förbättra ett spermiogram specificeras här. Klicka här för ett urval av rekommenderade produkter.
Share and help your friends!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr